FAIR MADE

Bali lijkt voor de Westerse toerist meestal one happy island. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook veel armoede is. De salarissen voor lokalen zijn laag en lang niet iedereen weet zijn hoofd boven water te houden. Wij werken met vakmensen die proberen een beter bestaan op te bouwen. En daar helpen wij hen graag mee!

De mannen op Bali hebben een grote verantwoordelijkheid voor hun familie en voor hun banjar, wijk. Van het geld dat ze verdienen, onderhouden ze hun ouders, grootouders en andere naasten. Bovendien wordt een groot deel van hun inkomen afgestaan aan de banjar om ceremonies en andere vieringen te kunnen bekostigen.

Een steady inkomen is dan ook heel belangrijk. Het werk wat onze vakmensen voor ons verrichten belonen we met een goed salaris waarmee ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Maar dat niet alleen..

Madumadu probeert deze mannen en vrouwen niet alleen een inkomen te geven, maar werkt samen met hen aan hun zelfvertrouwen en geeft ze daarmee een doel in hun leven.

Want hoe zorg je er nu voor dat je een constante inkomensstroom krijgt? En niet van opdracht naar opdracht werkt? Het werken met een (lange) termijnplanning en deadlines zijn de meeste Balinezen niet gewend. Door samen te werken, kennis over te dragen en vooral verantwoordelijkheid te geven, zien we dat er enorme stappen worden gemaakt.

Als je hoort en ziet hoe blij onze mensen zijn met het werk en de verantwoordelijkheid die je krijgen, dat is echt ontzettend mooi!

Voor ons is dit aspect van madumadu een extra motivatie om te blijven ontwikkelen en groeien. We zijn trots op ons team!

Zie onze andere inspiratie onderwerpen