BALI-LICIOUS

Smile!

Waar de Balinezen echt om bekend staan is hun ontzettend aanstekelijke lach! Ze lachen niet alleen uit vriendelijk- of beleefdheid maar ook als ze gewoon alleen op de scooter zitten. Daar word je gewoon blij van.

 

Tempels zijn overal

Bali is het eiland van de goden. Waar je ook bent op Bali, overal vind je tempels. Er zijn prachtige tempels zoals Besakih, Tanah Lot of Tirta Empul waar de Balinezen heen gaan om zichzelf te zuiveren. Maar ook elk (familie-)huis heeft zijn eigen huistempel.

Bali-Farmer
Bali-Fruits
Bali-Fruit
Bali-Ricefields

Het is altijd tijd om te bidden

Het Hindoe geloof speelt een heel belangrijke rol in het leven van de Balinezen. Elke dag wordt er geofferd en het leven wordt gepland rondom de vele ceremomies die om diverse redenen plaatsvinden.

 

Het leven in Bali is kleurrijk

Bali is ook het eiland van de bloemen. Bali is een vruchtbaar eiland waar door het klimaat alles het hele jaar groeit en bloeit. Prachtig! Maar niet alleen de bloemen maken Bali kleurrijk, ook de offertjes die je overal tegenkomt. En natuurlijk de overvloed aan fruit: papaya, snakefruit, dragonfruit en heerlijke aardbeien.

 

Rijstvelden

Bali staat natuurlijk bekend om de prachige uitzichten over de rijstvelden. Het is wel zorgwekkend dat steeds meer rijstvelden verdwijnen omdat er huizen of hotels gebouwd worden.

Coconuts

Gezonder en hydraterender dan water, wordt er gezegd. En vooral ook heel lekker. Kokosnoten zijn overal te krijgen. De bovenkant wordt er afgekapt, rietje erin en drinken maar. Puur natuur!

 

Massages

Op elke hoek van de straat kan je bij de lokale spa een heerlijke massage krijgen of je nagels laten lakken. Een echte aanrader voor massages is Karsa spa in Ubud. Een heel relaxte plek midden in de rijstvelden. Je kan er alleen komen met door een wandeling over de Campuhan ridge met adembenemend uitzicht.

Bali-Coconut
Bali-surfen

Surfen

Je hoeft nooit lang op een goede golf te wachten op Bali. Net als tempels zijn ze overal. Er komen dan ook surfers van over de hele wereld naar Bali voor de swell.

 

Nasi Bungkus

Op Bali is eigenlijk alles op het gebied van eten te krijgen. Maar de absolute favouriet is nasi campur: rijst en allerlei Balinese gerechtjes. Voor iets meer dan een euro heb je een heerlijke maaltijd die je op overal op straat kan kopen. Je kan het ook in een papieren wrap meenemen (nasi bungkus) als take away.

 

En nog veel meer

Dit is een greep uit alles wat Bali speciaal maakt. Het is echt een bijzonder eiland.

Ceremony-in-Bali
Bali-Flower
Zie onze andere inspiratie onderwerpen